Monday, February 20, 2012

Oh Abg Tukul ! (preview)

"weh , pi tarik target tu 70m !! dr td warming up j ! pemalas punye archer .."

Jerit Wafi dr hujung padang kpd sgrombolan pemanah muda di tgh padang .

"mcm sengal j senior . bajedd pakar la ? haktuiii , takat SUKMA aku tk pndg la wehh !"

Ngumpat Mela keras2 . Sume pemanah Sekolah Seri Aji sedia maklum ttg pmusuhan dalaman yg tjd antra Mela dn Wafi . Hrp j 1 kumpulan tp due2 mcm kucing ngn air .

"kau jgn benci sgt kt Wafi tu Mela , sat lg mak dia dtg dok pinang hg bru hg tau langit tu tinggi ke rendah ! aku time tu pakat gelak guling2 hentak lantai j . padanla muka hg ! dulu mak aku habaq , jgn dok kalut bnci2 , satgi mak dia tkenan kt hg , porrrr , habuq pon tkdak . hg nk Mela ?"  bebel si Nurul budak pure Kedah ke Mela . Nurul dn Mela ni sbilik . Kt SSA tu lebih kurg mcm sistem U sikit . 1 bilik 2 org . Alahaii . Skolah private kot .. Paham2 laaaa . Skolah utk bdk2 sukan yg bpendapatan rendah . Special la jugak skolah ni sbb full support . Korg cume perlu belajar dn perform dlm bidang msing2 j . Hal lain tkyh sakit kpale pikiaq . Tambahan , Nurul ni bdk bola keranjang . Tkdelah tinggi mne pon . Tp skali die dh msuk gelanggang , Michael Jordan pon melutut tgk die . Power gile r !

Ish Nurul ni  aku ketok kpale kau pkai file pooh aku ni kang baru kau tau gerutu Mela dlm hati . Pdahal hati aku pon dok ckp bnde same gak . Alahaai ! Tknk la aku kt Wafi tu . Kot hensem mcm pujaan hati aku yg mcm TL tu tkpe gak (sambil sengih dn peluk2 angrybird ksygn)

"Hey Mela , dok berangan pa hg ni ? Kot sengih sorg2 ni mesti igt kt kmbr TL tu la . sape nama ? Rayyan , durian Iyan ? sapa ? aku tk igt la Mel ."

" Kau ni sibuk j hal aku kan ? Abg aku . Bisinggggggggggggggg j ! Ampaian la . Abg Ampaian ! Ngek kau ! Rayyan la . hensem baii . Aduuu , kasi r die kt aku wehh . sumpah aku tk crik lain dhh ." Pekik si Mela . Rayyan tu bdk f5 kt SSA ni . Kira mmg hotsetap r wa ckp lu ! Kalau die bjlan kt kawanan prempuan , mmg org dok kalih kpale mcm nmpk Katy Perry mkn mee pakai telinga ! Yakni kalau la segala mcm bnde kerusi loker batu meja tu boleh bckp dn bjntina prempuan , depa ni pon msti ckp bnde same . Hensemnye kacaknye hotnye . Tp aku ? Tkdelah sampai mcmtu . Mmg minat tu tkyh ckp laaa . Tp tkde smpai aku nk hantar surat mcm si Peah Tonjet ngn Ica Camca tu . Jtuh saham i wooo ..

Btw , aku Mela . Nme penuh aku Melawati Athiya Bt Ali . Sdp kn nme aku ? Kalah nme penulis yg setail tu tau , ape nme die ? Aisyah Ameer ? Ahh , pedulikkn beliau ! Aku bdk sukan . Bdk f4 dn mrangkap AJK kebersihan kelas . Kau tau knape aku dpt keje tu padahal akulah mnusia paling tk kenal erti kebersihan ? Cmni , 1 hari tu , mak aku abah aku adik aku kakak aku abg aku dn kembar aku yg tk dcintai , Arjuna Ilham B. Ali dr kampung kt Gelang Patah tu dtg lawat aku yg dduk jauh di timur Semenanjung ni yakni Terengganu dok bwk goreng labu yg mmg fevret aku . Nk djdikan crite , mak aku bwk la lbih mknn tu . Aku ni punye r sakai pi letak bekas tu kt belakang sbb adelahh sorg hamba ni die nk nau mrse goreng labu tu . Aku dh warning dh , jgn lupa cuci , kalau malas letak ats meja aku nnti aku cuci coz aku nk blik dorm sbb dh lewat ptg . Esok pg tu , rupe2 nye , hamba ni men letak j siap tk buang sisa2 dlm tu , hbis bsemut 1 meja . Burung pon adelah 2 3 kelompok dok patuk sisa labu goreng tu . Kalau korg nk tau , aku dduk sblh bdk plg pmbrsih dlm kelas aku ni dn mrangkap ketua kelas aku , Ayushira nme die . Tk mmasal j die bengang ngn aku , dia lantik aku jd  mendealah tu . Wade gile . Jahanam la kelas woi wahai Ayu ! Kah3000 !

***

'tok tok tok ..'

24 kepala tk tmasuk cikgu menoleh ke arah bunyik merdu td . Cikgu Lowyat yg mmg tkenal dgn rotan dn nada air batu dn lawak sejuknye die mula mnjlankan agenda yg penuh tande tanye .

" haaaa ! wafi , kau nk ape ni ?? nk tlg sy ajar Fizik ni ke ? meh masuk . lmbt 3 saat , blkg kau cikgu libas ."

Hbis seisi kelas menikus mcm petani bjaye bwk racun . Tp , Wafi yg mmg tkenal dgn sikap cool tk kene tmpt tu mlepak j msuk kelas . Smbil bbisik ke telinga Cikgu Lowyat . Kelas terus sunyi .. Sunyi dn sunyi sehinggalah dpecahkn dgn tawa padu Cikgu Lowyat dn sengih kerang tk brape busuk dr Wafi .

"Melawati Athiya Bt. Ali !!!! Pakwe kau panggil ni . Adehal katenye ! Cepat . Lbih 15 minit sy kasi tau kaunselor !"

Alamak ! Ape pulak mamat tukul ni nak ? Kacau hidup aku j lahh ! Jap jap , PAKWE ? Ape celop ? Ape die nak ni ? Siap kau tukul . Kau mmg dh hidup lame kan ? Kan ? Kau mmg tk kenal erti malu ke ? Kau tk tau ke aku ni prempuan melayu trakhir haaaaa ??! Wade kau !

Di luar kelas , Wafi mnuggu penuh sabar dn konspirasi serta korupsi yg tidak thingga buat Mela ..

" Ha ha ha . Siaplah kau Mela . Baru kau tau erti penyesalan kutuk aku kt tgh padang haritu ! Kau igt aku tk dgr ??"


P/s : amacam ? Teruja tk dgn review ni ? Kalau best bg respon . Aku akn smbung :) Kalau tk , aku kuburkn tros j crite ni . kononlah nk jd penulis bjaye . silap2 boleh buat novel [berangan lg] . maaflah tk best ye . ni budak hingusan yg mnaip . btw , ni kasi pendahuluan dulu . ape org kate , prolog , epilog ? entah aku pon tk tau :O


13 comments:

anim said...

best!! anyway,,mmg nak tau sambungan nye!! and,, jngn buat singkatan sangat,, ok,, hee,,tu je,,:)

Aisyah Ameer said...

Haha . Okey2 :) Thnks r respon tu . Okey3 . InsyaAllah tk buat singkatan sgt ^^

Aishah Indra said...

hhaaha betul tuhh . maratabatkam bhasa melayu . Btw, citer kau superb lahhh . ayat mantab!! hahhaa

wan aidil anwar said...

hai awaks. kitewww datang niewwhh. hahahahaha

Aisyah Ameer said...

Haha . thanks Aishah n aidil :O

Ash said...

Boring gle,xlarat ak na baca,hahahaha

Aisyah Ameer said...

Haha . Okey :)

naddia levera said...

HAHAHA what a nice story doh!! haha suka

Aisyah Ameer said...

Haha . Thranks :)

nanibahr said...

bila nak sambung niiiii :D boleh jadi novelis ni haha ;p

Aisyah Ameer said...

thanks :) I will insyaAllah ^^

seyra . said...

Kembanglah tu haha :D

ria rara said...

cantekk moy , langkah bendul ni.aku tak menyempat nyempat lagi menulis kau dah siap buat .anyway good job darl