Thursday, January 16, 2014

HP8: Creative and Innovative Skills

Jumble Sale.

Pembuktian


SURAT KELULUSAN DARI JPPEL

KERTAS KERJA PROGRAM JUMBLE SALE




(Berbaju merah: saya) dan ajk teknikal yang lain


Sedang mengemas P system agar dapat didengari oleh semua pengunjung


Bersama salah seorang pengunjung gerai kami.


Antara ahli yang bertungkus lumus untuk menggembirakan pelanggan.


Mereka yang ceria dengan hasil ke-kreatif-an kami :)


 Terima kasih :)


Sunday, January 5, 2014

PAST. PRESENT. FUTURE.

Lepas aku baca balik semua post dari zaman baru belajar buat blog, baru aku tau satu fakta..

REMPIT JUGAK AKU NI!

Perghhh! Tu tk tgk lagi status update kt facebook zaman baru2 nk up. Aku baca pon aku tk paham ape aku taip.

Sebab nk cover malu, maka aku anggap la tu satu seni..

Heh,
Nk ngate budak sekarang rempit level rosak akhlak, aku dulu pon ape kurang? Nasib sempat jumpa cahaya, kalau tk dah wassalam.

See, setiap orang ade past dia, ade present dia, future dia. Siapa kita nk judge hidup org? Kan?

Before nk judge, pi selak hidup dulu dan tanya...

"Aku ni memang sempurna sejak azali ke?"
Dan kalau jawapan kau ye, maka kau bohong. Kau bukan nabi, kau manusia biasa. Kau tk lepas buat silap. Allah bagi kau nyawa kt dunia ni lagi sebab nk kau belajar. Hidup bukan sekadar bangun tido, belajar, kerja, enjoy dan segala. Hidup tu tujuan kau nak carik Dia. Kenal Dia. Dekat dgn Dia.
Tak terlambat nk berubah. Aku pon tatih lagi. Walau basic aku sekolah agama, aku tk kuat mane. Sekadar tahu basic kau igt kau boleh hidup? No man, no! Tk caye? Keluar weh. Keluar dan pandang dunia kau.. Dan baru kau paham maksud aku :)

Kalau la aku tercampak kt tgh Kota Metropolitan Kuala Lumpur tu, aku tk hairan kalau aku cabut tudung dan join the night life..

Beb,
Satu j buat kita kuat.

Segala benda yg kau buat dan terfikir nk buat,
kau rasa dada kau, berat nanang tk? Ke rasa macam bahagia?
Kalau ye, makna masih ade sedar dalam diri.
Dah besar kan? Boleh pikir mne baik mne buruk?
Trust your heart, ingat,
HATI KITA DIA YANG PEGANG

Beb,
Pegang dada kau. Kau rasa tk bedegup? Kau rasa tk dia bergetar?

Setiap degup, setiap getar, ingat DIA.
Anggap,
Kalau satu hari, takdir dada kau sunyi, Kau dah sedia?

Moga kita sedar. Moga aku sedar.

Inspirasi: Malam semalam.

Wednesday, January 1, 2014