Thursday, February 16, 2012

Kalbu ku merintih :')

P/s : jgn invite aku contest , aku tk reti :p Nnti dh pakar , boleh invite ek ^^


P/s lg : Entry pnjg mnjela :O
****
kringg kringg ..

' yo mak , asl call ? '

' dh check surat ats meja ?? '

' surat apekah mak ku ? '

' entah , bace j lahh , pkngh sbelah bg td .. '

' oh , okey . tata mama .. '


Hoihoii , surat ape pulak ni ? Urusan paduka baginda ? What the huha ? Dh laa ats nme aku . Haha . Excited lak aku .. Huiii , besaq lak aii .

Tawaran kemasukan ke Tingkatan 1 
Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Jempol .

aku --> =.='
" Sekolah apekah ini ???? "

Tp before aku troskn mood pelik aku tu , aku dh mlompat2 keriangan dulu . Ade la ala2 beruk dpt ipad2 ? Eh , pon boleh . Haha .. Alhamdulillah . Dpt jugak aku msuk sbp . Even dulu aku pnah tolak SMAPLABU semata2 sbb tknk pakai tudung labuh dn blaja bahasa arab . Btape sengalnye otak aku zaman tu . Last2 msuk Intej tu pon aku kne amik bahasa arab dn btudung labuh bgai gadis lindungan kaabah gitu ... Padan muka kau Aisyah , mmilih sgt kan ?  Tp , lama2 , tkde la big thing n issue pon btudung labuh tu . best je .. Rse selamat :)


Okey , after hbis la kan buat psediaan ape yg patut , beli milo , tulis nama kt sume baju <<- time f1 j aku buat dn mcm2 lg , aku pon tido la dgn lena sbb esok tu , bmula la kisah aku di bumi Jempol yg penuh wrne wrni :')

Day 1 .. (18.06.2007) <<-- kalau tk silap la :p Yg pntg hari Senayan la aku msuk ^^

" Huihh , besarnye sekolah ni mak abah oiii !! "
[bygkn gaye aku mcm kera dpt peria -.-]

Then , kereta pon meluncur laju mmbelah kabus mnembusi similir di bumi Jempol yg kering . Kdgrn kicauan burung umpama mnyambut kdtgn ku di sini . Oh , cukuplah bmadah tu ==' Then , jln dlm lg , pi pejabat urus jual beli yuran tah hape kejadahnye byk gile . Brair mata aku tgk duit kluar mcm tangki bocor flow gitu j .. Thanks puan emak encik abah ^^ Ssh j noreh getah , bajak sawah , potong rumput crik duit utk along n the kichis blaja :')

Okey , then dh selesai yuran ape sume , pi koop , beli kadfon . Haha . Wjib doe kadfon , tp dh besa sikit , prepare reload sdh . Tlefon tgn kan adeeeeee . Haha ! Ceh ! Jgn ikut aku ye junior2 yg bace ni sume --'  Tkde laaa . Kadfon ttp nyawe aku dskolah . Ape tlefon2 tgn ni ? Ish2 :O Okeyy ! Mse utk msuk asrama pulak ..

Ibnu Khaldun 5

"uyyo , tingginye asrama die . hrp dpt tingkat bwh . kalau tk jenuh gak esyah nk panjat ni mak . boleh kurus hilang comel laaaaa ... "
[padahal 2 tingkat j pon :O]

Selok2 j kt asrama tu , belok kiri sikit , eheh , dorm aku tingkat bawah la !! Yes ! Tk payah naik tangaa . Bahagie hidup aku tahun ni :p Msuk2 j , huyaaa ! Merah , red , rouge . Ngeh3 .

" esyah , GRYFFINDOR ! "
[eksited lak abah aku . haha]

Haha . Msuk lg dlm , gile r , tkde loker kosong ke ?  Penuh makoiii , dtg tk bsmbut betul aku ni . Sadis kot ! Dh la dpt katil ats , lg sadis ! Mau bgego org bwh ni kang :OO Haha . Dh , cukup kisah kt asrama . Jom join aku gerak pi kelas pulak ..

1 Abu Bakar As-siddiq ..


Keluar asrama , naik tangga belok kiri pndg signboard ats dn , sampai dpn kelass ..

" Labuhnye tudung ... Eh , ceteknye tudung esyah mak . Mak , look at my shoes ! Its white . Dorg hitam ! Mak ! Dorg blaja ke tu ? Asl tunduk j ? Mcm tido .. Mak ! Dh ade cikgu la ! Mak cikgu die muka ganas la ! Mak cikgu die pegang rotan . Mak ! Cikgu tu tgh ajar math laa . Mak ! balik jom . Mls la nk skolah sini . Mak , tggu sini sat la mak . Cuak pulak nk msuk .. "
[sbnrnye aku mmg cuak gile la msuk kelas ni . dh la kelas first kot kt f1 tu . stress !]


Msuk2 j dh kene blaja math which is my unfevret sbjek . Haha . Tp tu dulu . Ye ke ? Smpai skrg j aku rse :p Haha . then , say babaii tu mama n papito , smbil lmbai2 tisu dn tharu mmndg sepi kearah mreka . Warghh ! Happy la pulak mak abah tkde dh . Padahal ??? Dh start homesick ngok . Tenshuwenn j aku dlm kelas tu . Dh la aku tk blaja topik tu lg . Fedap betoi laaaa .. Haha . Tp tu kngn la kan . Tu tk lg msuk kngn aku tgh tido dlm kelas org dok cuit2 ngn btg pnyapu lidi , rse nk bantai j sekor2 , nsib aku msih mnusia . Bengong tau ? Tp , aku tk kisah . Haha . Ye ke ??  Tkpe lahh . Tu lah risiko bila budak sengal mcm aku msuk kelas first kan ? Layan j laaaa .. Tahun2 f1 aku tkde lahh best sgt , yelah , msuk lmbt la pulak kan . Bulan 6 . Lambat gile . Tp ape yg aku igt , dorm time f1 la plg best skli :) Rindu lah senior2 situ ^^ Dorm jual nsik la , dorm psinggahan kalau tk sempat naik almulk .

Tahun ni jugak la batch aku byk buat pjumpaan tegur itu ini dn isu biasa , TUDUNG JGN SENGSENG , LENGAN BAJU LABUH2 sikit . Aku boleh byg lg muka SEYRA SOPAN dok buat gaya sengseng tudung tu dn mmg die tuju kt aku la kan . Mmg aku tau sgt la . Haha . Dia anti aku kot dulu . Tp time tu j laa . Skrg kitorg mmber baik kingkongkalikong !!!!
Tahun ni jugaklaa aku dpt gelaran AMOY yg mmg melekat smpai skrg kan :p Kredss to FAQIM BABAU :')

Aku tinggalkn korg dgn kngn f1 aku dgn serangkap dialog ..

" Bajedd punye kb . Nyampah ! "
[well seyra , u know i hate u to death at that time kan ? haha]


**** 
2 Umar Al-khattab


Okey , ni time f2 , aku turun kelas weh . Haha . Agk bangge la . Oh , sengal ke aku kluar statement mcm ni ? Tp betul laa , aku boleh gila blaja kt kelas bdk2 blaja ni . Tk reti bgurau snda la . Kot ade pon , time tu lah , tp skrg sume boleh bgurau :) 


NURLAILA NABILAH :)

Budak ats ni la pling aku kamcing time f1 kt kelas 1AB tu . Hek300 . Cmne boleh rapat ? Sbb die sme gile ngn aku :p

Look at that ! Im with Laila n pekjah :O Gmbr tk lawa pon aku msuk . Sukehati aku .

Tahun ni jugaklaaa aku perang bsar dgn Laziem . (Y) Psl bnde kecik j pon smpai ustazah ksygn kne leraikan . Haha . Sbijik meja bjaye aku campakkn time ni :p Time ni la zmn kgemilangan aku . Jd team memanah . Ceh2 ! Bru knl erti nk suka2 ni . Zmn gedik , ye sume time ni . Haha . Time ni la rapat dgn sume org . Time ni la aku jd Amoy dmata batch zealous ni kan . Sume time ni laaa . Sebut Amoy , 1 skolah kenal . Haha . Bajedd femes j ==' Aku suka la kot time f2 ni . Tp tk dpt byk kngn sgt . Aku pon dh igt2 lupa j :p

Aku tinggalkn sekeping diolog before mrangkak ke zmn f3 yg pnuh gelak tawa huha heehaa !

" Kan bagus kalau aku tk knl org tu , tkde la name aku msuk diari org .. "
[seyra psti gelak kalau die bace dialog ni sbb aku mmg tuju kt die :p]


p/s : akhirnya aku bbaik dgn kb yg aku mnyampah tahap tah hape2 time f1 dulu tu kan . Alaaaa , lupe ? Yg psl tudung tu :O Hikhik . Igt pon . Well , boleh msuk world record la kan . Dia dr dduk dpn , trik meja dduk sblah aku dlm kelas tu :p Maka , kami jd rapat . Maka , plbagai kisah rasa dn jiwa yg kami kongsikan :)

****
3 Umar Al-Khattab ..

Okey , ni tahun plg gentar dn sgt mncbar dn sgt mnyeronokkn jugak . PMR bebeh . Cui2 , byk kenangan la tahun ni . Kena marah , brainwash , kelas pemulihan . Haha . Kelas la kelas itu kelas ini dn itu dn ini . Mmg penat . Ngohh2 . Kalau aku crite smpai esok pon tk hbis ni . Ape yg boleh aku ckp , tahun ni mmg penat laa ..







Mmg tgh blaja la . Blaja jd wanita sbb ni Mingguan Wanita --'




Yes , i miss this moment like HELL . Okey . Ckup . Bahasa cerminan diri Aisyah Ameer :')

Mcm biase , nah sbijik dialog utk korg ..

" Kalau la tk main2 blaja , arab boleh A tau Aisyah .. "
[sadisla jugak tk dpt perform pmr dulu :'( tkpe , kisah lalu . pmr is nothing la dude !]

****
4 Ali Abi Talib ..

Honeymoon year . Haaaaaaaaaaa ! Hamik la kau honeymoon . Time f5 dh mcm hantu bungkus tk cukup tanah nk cover itu ini . Haha . Jumpe kwn baru . Hikhok :p Aku bg gambar j la nak ? Mls la nk cite lebih2 ni :) Nnti hambar .

Dorm time f4 . Haha :p Aku lari tema kot




Nmpk Nazhif tk ? Hikhik ^^
 

Orientasi kui3000


ape pesen tah amik gmbar ttup mulut --' tk gosok gigi la tu :p
Another pose ttup mulut by ME !

Another gmbr ttup mulut . mcm siot j --'
Last day kt skolah ^^
Look at that ! Scatz dtg skolah i yaww !

Haha . Kan kan ? Smpai skrg scatz dok rindu ktorg :p Kah3000

I release my air mata kot time ni :'O

Serangkap pantun utk zmn f4 ni ..

Pat pat siku lipat ,
siku diletak di ats kerusi ,
Pnjg umur cukup sifat ,
esok lusa jumpa lagi ...

****

5 Ali Abi Talib ..

Ahaaaaaaaaa , byk sgt la yg ni . So , aku buat kt entry yg lain pulak keh ? Sabar la . Ke korg mmg tk trign pon nk bace ? Kahkahkah . Okeyy . Laterr Yawww .
_____________

Btw , byk sbnrnye lg , best la skolah asrama even kdg2 agk mcm hareeeeeeeeeeem j . Tp best . Kt sini kau kenal diri kau . Pmls ke tk boleh survive sndiri ke tk . Nk usha calon suami/isteri . Wah3 ! Gata naaa ==' Konklusinya , i love SBPIJempol . Hewhewhwee .

" Andai dpt ku undurkan putaran dunia ... "
[gile melankolik dn hiperbola lak aiii ==']
Later . Chow !





8 comments:

seyra . said...

Untungla ramai kawan . Hewhew

Aisyah Ameer said...

CEHCEHCEH . MACAMLA DIE TK KAN ? HAHA

Aishah Indra said...

sopan suke gune untung skarang wehh HAHA . amoyy nanti kau tgk aku punye plakkk dr f1 smpai f5 HAHAHAH

Aisyah Ameer said...

Haha . zmn kau sntiase ceria tk hengat weh :p

firdaus hilmy said...

nie budak sekola ker..?

aritu jmper ats pelamin :))

ker silap org nie

Aisyah Ameer said...

oh . aah , ni budak skolah . yg kawin haritu tu kmbr sy :)

*ngade oh ayt kau =='

Insyirah Azman. said...

takde gambau aku ah, taknak comment ah :/

Aisyah Ameer said...

insyirah dh komen pon :) haha . brape byk la gmbr kau dlm entry aku b4 ni