Wednesday, January 4, 2012

Sekolah laaa !

Olla ! Harini aku kesepian . Rumah kosong j . Bosan kot . So , bila dh siap sume keje aku jd housewife-to-be yg bjaye , aku pikir2 , ape j la nk buat kan ? Mmg bosan amat laaa . Bkk tv , start dgn HBO . Alahaii , cite zmn patriot mne die tayang ni ? Pastu aku bukak Fox Movie , hmm , boleyylaaa , Labour Pain . Tp dh brape kali dh ulang tayang . Amende r . Astro dh hilang modal nk tyg movie kot . Tp aku biarkan j laaa tv tbukak , tkde r sunyi sgt :) [ cuak jugak sorg2 even dduk kwsn kmpung , sume aku knl ] Then , ttibe rse nk mmbebel ! JYEAHH ! Blogging mehh ! So , aku amik la phone aku yg cikai lg cokia tu pi kt lappy Compaq yg tggu mse nk mnjengah tmpat sampah <<-- tipu2 . sihat lg lappy ni ;D

Okeyy , meh aku story sikit pasal adk2 aku yg TCHENTA ni :000


AMEER AFFIQ AMEER HAMZAH

Budak ni dh kena hantar blk SMKAP smlm . Tp kjp j die kt sne coz dia bkl dpindhkn ke SEKOLAH MENENGAH TEKNIK TUANKU JAAFAR . Hmm , dpt jugak dia sekolah yg betul2 dia nk . Harap dia belajar r betul . Okeyy , dia adik aku plg anoyyyying aku pnah ade . Alahaiii  , muka tkdelah kacak + balak mane , tp kalau bukak fb ngn phone dia , PEREMPUAN j yg penuh . Kemain . Abah aku ckp dia ni ada potensi jd playboy sdunia . Oh no ! Jgn ikut kakak please . HAHAH . Semoga kau jd anak yg bguna keyhh . Kau ank laki sulung n u've to lead the family in the future . I tk syg u baok =='




Okeyy . Ni pulak picisan picasso yg smpat aku snap mlm td . Mmg bsepah ya amat2 la kan . Balut buku lg . Tulis nama <<--nsib pakai cop , sng r nk tepek2 j . Nama kot pendek tkpe mcm dulu2 , Melah , Abu , Minah , Saleh , Daud ke tkpe gak . Ni nama kemain lg panjang . Pggil pendek gak . Bygkan nama Melissa Arini Nur Athiya Alina ( nama rekaan ) tp last2 pggil Lina j . Tkpon , Danish Arryan Al-Ikhwan . Tp pggil Wan j . Haha . Apekename tah , buat penuh ic j . Mnyusahkan cikgu2 nk isik nama kt borang . Hahahahah ! Ye , tu pngalaman aku tlg mak abah aku isik borang murid2 depa dolu2 .. Penat kot !!

Beg pink tu .. Hodoh kot . Ape tah yg lawanye . Haha .

AMEERA ADILLA AMEER HAMZAH

Dia ni tahun 5 this year . Haha . Happy letteeeew aku yg tukang corat coret nama kelas dia . Nsib nama kelas dia 5 Arif . Bygkan kalau nama kelas dia 5 Arif yg Bijaksana , tk ke kurus jari jemari mulus aku nk tulis tu ? Haha . Mmbebel j aku ni ..  Mcm nama kelas aku pendek . Ni aku list sat kelas time aku scondaryy ..

 1 Abu Bakar As-Siddiq [AB]
2 Umar Al-Khattab [UK]
3 Umar Al-Khattab
4 Ali Abi Talib [AT]
5 Ali Abi Talib 


Nasib r bolehh disenteng2 kan nama dia . Tkde r bengkok jari aku nk tulis nnti . Haha . Rindu pulak nk sekolah ttibe :') 

Back to the pic , Ila ni adk aku plg kuat melawa ! Ye , dia pon pandai mmasak , ye dia lg pndai mngemas dr aku . Haha . Salah aku kot , dulu kecik2 aku kena blajar j . Then , kena masuk asrama , mana nk blaja . Nsib baik tk dpt PLKN , bolehla aku blaja jd perempuan dlm erti kata yg sbenar :) Syukur . So , Ila ,  Blajar betul :o Along tau along tk rapat sgt ngn kau , tp kau ttp adk along n ILY <3

Semangat sangat ni adik2 kak yong ni ;D

Adik sape laa yg comel pinky2 ni . Haha

SEKOLAH KEBANGSAAN UNDANG JOHOL
Tmpt tusyenn i dolu2 tau ;o

Sesi tayang beg ! Haha . Ape laa  , kalau aku pi skolah pakai beg yg free dpt kt  jusco tu j . Jimat kos . 





Ni pulakk pg td . Wow ! Aku pecah rekod kot harini . Bgn sendiri , tkyh mak aku kejut cara kejam dia . Mungkin aku excited tgk adk2 aku nk sekolah kot . Haha . Sempat la jugak snap2 pics kt sini .. Here :)

AMEER ARIFF AMEER HAMZAH

Ahaaa ! Yeaa ! Budak ni , tahun 2012 ni dia bakal jd mangsa UPSR . Theheheheh ;D Padan la muka kau ! Haha . Dia ni stock jambu kot . Korg bygkn , aku bwk dia teman aku pi hang outta kt jusco seremban tu , kwn2 aku sume pakat kata dia balak , tk nmpk lgsg kt mata aku heh ! Siap ade yg blanja dia tgk wyg ! Rm10 tu harga tiket . Gile laa , kwn aku tu pon tk prnah blnja aku smpai Rm10 . Haha . Tp tkpe laa , save bajet aku . Bolehh buat beli topup Celcom |D . Well , dia tahun ni jd PKP . Kesian , KP dia prempuan . Yeah ! Go girl !! Mgkin la kot dia balak , player rugby sekolah mrangkap player rugby NS  utk bwh 12 :DD Atlet SKUJ jua .. Kira jantan macholaa jugak ! Proud bebehh ! Semoga kau Yip , banggakan nama keluarga tau ! Glory glory !

AMEERA ADLIN AMEER HAMZAH


Ni adk aku yg paling bongsu . Tahun 3 . Sgt pandai bcakap . Sampai abah aku suruh dia jd duta kot . Haha . Dia paling pandai Math , tp aku lg pandai la . Haha . Tp paling mangang Arab , aku pon tk seterok dia . Ish2 . Ape nk jd la dia ni . Tk contohi kak yong la dia ni ;DD First time jd prefect . Mula2 aku tau dia jd pengawas , mmg tbahak la aku gelak . Tk boleh pcaye lgsg !! Puas aku nafikan . Haha . Tp mak abah aku backup dia . Dia kt skolah ialah STUDENT , tp kt rumah , dia juz si bongsu yg manja dn ngade2 . Haha . Part ngade2 ni aku setuju sgt !! Tp dia ni rajin , kira mcm ' kuli ' ktorg adk bradk . Suruh j dia buat hatta tlg gorengkn telur pon aku suruh dia . Hehe . Along syg Alin lebihh r ! Jd prefect n student n anak n adk yg baik tau ! Muahhh !

Balak la konon =='

Ila si cantik si lawa ;p

B.first ? Haha . Aku dulu pakai Converse , tk bising pon :D

Haha . Suka tgk dia baju biru2 ni ;D

So , cukup utk post harini .. Tata :D , and selamat bsekolah bg budak2 sekolah ye ;D

4 comments:

*Gebangza Gurlz* said...

panjang t0l p0st..
nasib tak tetid0 bace...
hahaha..btw, bl0g street..

seyra . said...

I ingat adik gua kat rumah lu. Sumpah macam Hazril weh Ameer Arif dari belakang. Ahhh

Aisyah Ameer said...

haha . sampai hati kau la ttido bce blog aku . kick karang

Aisyah Ameer said...

Hhaaha . Hazril pon djh 6 en ? Fight scare sihat la kite weyhh ;D