Friday, January 6, 2012

Kamus perkataan PELAJAR LEPASAN SPM : siri 1


Olla ! Ehehehheeh ;D Harini , mood aku kurang laaa baiknya sampai aku habiskan credss aku forward mcj kt 20 org kwn2 aku . Haha . Terukkn ? Tp hilang Rm2 j . Bangga aku jd CELCOM user . Murah siokk . Dulu kalau pakai MAXIS , gile kejap dh kontang credss aku . So , kene r buat muka sememeh nk mntk duit kt mak ngn abah nk beli reload . Hehe . Kalau aku tk dlyn , mntk kt sedara2 yg baik2 lg pemurah belaka . Toceh2 ye semua ;)

Okeyy , back to tajuk . Korg pernah dgr tk perkataan BASHTENG tu ? Hehe . Kalau korg ahli kpd 1 group ni mmg korg biasa r dgr dn nampak kot . Hehe . Ape korg rse dgn mksd word ni ? Tau tau tau tk ? Haa Peah , Kiah , Jais , Saad ? Hehe . Msti tk tau kan ? Pstu , penat r aku buat research kt ramai org tmasuk r kt kamus on9 ni .. Tp tk gak jumpa . Last2 td , aku jengah r 1 tempat ni , sdg syok2 borak2 , ade la sorg member ni tanye , " 'bashteng tu ape ? " Haha . Yes ! Mmg tpt lg mantap dn direct r soalan die . Hikhik , finally , dpt r aku tau ape maksud die ... Meh sini aku copy sikit ....

" bashteng tue
lebih kurang mcm style
tak bertempat
terlebih style lah
lebih kurang gtue ar "


 Haaa , so , pnjg gak r 'oooooooohhh' aku lps tau bnde ni . Thehheeh ;D So , kpd yg tk tau tu . Ni aku dh dpt jwpn die . Tkde la teruk sgt pon mksdnye . Bunyik ngn makhraj die j kot yg nmpk kasar . Haha . Thanks to kwn aku yg TUKANG TANYA dn PEMBERI JAWAPAN tu . Anda sgt dhargai . Aku igt mksd bashteng tu bnde tk elok . Rupanye , pkataan seerti or sinonim utk pkataan biase mcm BAJEDD , KEREK or MARKET .. Tu j :)


Sekian , gerak :DD


3 comments:

*Gebangza Gurlz* said...

hahaha..
aftr SPM, jmpe mmcm pkataan baru?
ad0ish! sifat! haha..

Aisyah Ameer said...

hahaha . ade byk lg kot . juz tk smpai hati nk dscribe =='

Aishah Indra said...

owwwwwwwwwwhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh