Thursday, April 12, 2012

naik la wahai SEMANGAT !

Assalamualaikum :)
Lama gila dh tk update blog ni . Bkn thp dh bswg dh ni . Tahap goyah tggu masa nk runtuh j . Okey tkde la pape sgt pon post kali ni .

****

Btw korg msti ttyne ape rsult SPM aku kan ? Alhamdulillah . Walaupun tk mncapai target ape yg aku nk kan . Tp syukur . Walau tk straight A's . Tk ape . Mmg la awl2 dulu aku frust tkyh ckp la . Dgr kwn2 lain A sume letup2 j . Hayoooo sedih puyt . Tp ats nsihat keluarga cikgu2 kwn2 dn org sklililng , alhamdulillah . I found myself . AGAIN . Thnks to Allah . Aku hampir putus harapan thadap Allah wktu tu . <-- korg jgn contohi aku tau . Pls laaa . Tp aku akn buktikan walau aku tk dpt rsult gempak mcm org lain , aku msih ade peluang utk bjya ..

" You'll never reach perfection because there's always room for improvement . Yet , along the way to perfection you'll learn to get better . "

Dan aku pegang kata2 kt ats ni .

Dn again , alhamdulillah ..



Aku dpt tawaran temuduga . Walau course ni tkde la sehebat medic korg , engineering anda , law awk , dentistry kau . Alhamdulillah skali lg . Doakan aku dn kwn2 lain yg dpt tawaran temuduga ni jugak okey ? Thnks . Semoga usaha kita dberkati .

Lg 1 , aku mohon UPNM gak . Haha ni mmg tk dpt la kan :DD


Tkpe2 . Aku rse kalau aku dpt pon aku tk pg . Belum smpt lps ujian ptame aku dh mrayu mintak keluar :O

Whatever it is , buat ape2 pon msti shabis baik kan ? Dpt straight A's tu kire mcm tiket la utk kita . So spe2 yg dpt rsult yg makuuuuiiiiiii letup2 tu gunakan peluang korg shbis baik . No heart feeling no hard feeling no hurt feeling :) Hasil usaha korg selama n dh tbalas dgn keputusan yg RAWR ! So do all the best . Malaysia need u Malaysian need u . I need u too . So aja aja ! Ape2 pon jgn tlampau mndabik dada konon dh bgus sgt sbb rsult perghhhh ngncam sbb ni baru pmulaan kan ? Korg dh dpt tiket , org mcm aku ni kne beratur panjang balik nk dptkn tiket tu (tlglahh phm jargon aku) . So , buatlahh yg tbaik ! Speechless sebak smbil potong bwg :')

Bg yg tk dpt rsult gempak . Yg dpt result mcm keladi layu mcm aku ni , jgn la sadis sgt . Sedih2 2 3 4 hari cukuplahh . Alahaiii sedih mcm kene tinggal laki/bini j korg ni . Apelahhhh . Tk mati la rsult tk straight . Mak abah korg tkkn la tk ngaku ank pulak . Krg2 pon sentap 1 2 minggu . Standard ah , aku pon rse gak dh tu . Tp yg plg pnting ..

" Don't lost your faith in Allah .. "

Jdlahh org yg luar biasa sbb org biasa tu ramai .

Jd mcm Bill Gates ; mula dr bawah 

Jd diri sendiri , jgn ikut ckp org .

So then , wish all of u best of life :D




3 comments:

nadiatulnajwa said...

tahniahlah..aku belum dapat papepun.do ur best

aisyah . said...

haha thnks . kau dpt punye . rsult kalau gmpk lg mcm2 dpt :)

anis @ afam said...

aku sokong ko moy..
aja2 fighting..
huhu...
wish u all da best too..