Monday, April 22, 2013

Mine

Dua semester kita bersama. Memang kalau ikut tahun, tk smpai setahun pon kan? Tp mcm2 yg kita kutip..
Yg sedih, yg gembira, yg lawak, yg masam, yg manis. Tk payah cerita lahh, mmg byk sgt. Sbb kalau story lebih pon bukan ada org baca. Alaaaaa, lepak laaa, bkn buat blog ni utk org baca pon kan? Utk suka2. Kira mcm diari? Oihhh gilaa tulis blog kt public. Hahhaha, tp betul lah, UITM KUANTAN, mcm2 yg aku dpt kt sne. Kwn baru, dr sabah ke sarawak, dr perlis jauh sampai johor. 1 malaysia gitu.. bukan senang kan nk kutip kwn ni. Lain la social network tu. Lain cerita dia dlm fb dgn twitter dan segala-galanya. Ye...


LAIN GILA!
Lain sgt..
Contoh, ada sorg ni, nama dia NURUL SYAHIIRAH HISHAMUDDIN aku pggil Shya j. Korg tahu kan aku dulu memanah, ke tk tahu? Ahhh kisah pulak. Hahha, rupa-rupanya dia ni selalu j pg tournament yg aku prgi, tp tk prnah tsrempak. Mungkin pernah, tp tk igt? Yelah, baik aku usya balak kan kihkihkih. Yelah, dia dr sekolah mane pulak. Tk brani kitewww nk tegur woihh! *down kejap* Sekali bila jumpa kt Kuantan tu, trapat. Mcmna trapat? Sbb ktorg exchange kelas. Firstime ckp ni. Maluuuuu u,u Kenal punya kenal, makan sama2, semua sama2 la kan.. Atotototo, mucan. Eh tkdelah hihi. Lpstu, sem 2 dia pindah floor bwh pula aka floor aku. Dduk dpn bilik aku. Makin rapat. Borak punya borak. Trkeluar psl alaaa, ehem ehem dia dedulu, alamak! Sekali aku prnah trcrush pulak dgn ehem ehem dia dulu. Bapak kecik dunia ni! Alaaa aku ni byk crush la pulak. Mcm korg tk tahu. Kalau boleh semua laki tu kalau boleh aku nk suka. Suka tkpe kan? Mata keranjang jugak ke tu? Tk kan? Tk lah tk lah.. Lagipun,

"Tak salah nk suka ramai orang, tk salah nk sayang ramai orang, yg salah kau cinta ramai orang."

Ke salah? Tk kisah la pon, aku menghargai ciptaan Allah yg indah2, sbb tu aku cepat suka orang. Tp takat suka laaa, tkdelah smpai jatuh syg, mandi tk basah, tido tk lena, makan tk kenyang sbb kalau tk kenyang tkdelah aku gumuk mcm kerbau ni. Okey?

Ni nasihat aku, kalau kau suka org tu, kau beritahu dia... Contoh..

1) Bukak fb (bg yg ada fb) bukak twitter (bg yg tkde fb)
2) Carik org yg kau suka tu punya fb or twitter
3) Bukak IM or DM dia..
4) Taip, "saya suka awak, lama dh saya pandang awak ni. tp malu nk cakap depan.."
5) Lari dr notebook/desktop/tab/ipad/iphone/samsung/nokia/SE/telefon rumah (bg yg guna khidmat pesanan suara) dan etc.
6) Tunggu respon
7) Kalau positif (bwk2 buat sujud syukur)
8) Kalau negatif (tkpe, atleast kau berani mengaku dan doa supaya crush kau jatuh longkang sbb tk bls kasih kau! Kahkahkah! Tkdelah, bak kata mak aku, kumbang bukan seketoi, bunga bukan sbijik.)

Ingat ni...

Sedangkan suami isteri pon bercerai berai, ni kan pulak, pakwe makwe, tunang munang, dan seangkatan dengannya! Selagi dia bukan hak org lain yg sah, kau still ada peluang! (Ex-rumet,2012)

Ohhh dan ini btw, aku paling tk suka bila og putus aso!

" Tkpe, aku lepaskan dia pd org lain, he/she deserves someone better.."
" Aku bahagia tgk dia bahagia dgn org lain.." << Padahal dlm hati dok menangis, makan tk lalu, result hancur, hidup tbarai..

WAKE UP BRO/SIS! IT IS NOT THE END OF THE WORLD. KALAU SUKA CAKAP! TK PAYAH MENGALAH, BAIK MASUK KEPALA DALAM BOWL FLUSH 12 KALI MACAMTU!

Adat la kene reject, aku pon pernah kene reject.. Cool j smpai skrg :)

See?

Goodluck kau org ^^

*Aku tk tahu asal aku menaip sampai tbabas babas masuk story lain. Hahaha

2 comments:

wan aidil anwar said...

kau memanah jugak eh? tahun 2011 pergi tak HK dekat SOKSEK tuh? hahaha

aisyah . said...

Pergi pergi.. tgh hujan ribut kot hahaha